Kippenpoten bewaren

  • Kippenpoten bewaren is natuurlijk best wel een lastig iets, want kippenvlees is erg teer en kan best wel snel bederven of bacteriën gaan bevatten.
  • Dus moet er met kippenvlees in het algemeen toch wel meer voorzichtig worden omgegaan, en dat is van toepassing bij rauw vlees, maar ook bij gebakken kip.
  • Daarbij moet de omgeving waar kip op ligt of waar het op gesneden wordt, altijd zeer goed schoon gemaakt worden. Zeker bij rauw kippenvlees.
  • Als je de regels voor het bewaren goed in de gaten blijft houden, dan kun je optimaal genieten van een heerlijk en veelzijdig stukje vlees.

Houdbaarheid kippenpoten

  • Eén van de geliefdste stukken kip is natuurlijk de kippenpoot. Gebakken kun je dit twee dagen in de koelkast bewaren.
  • Nog niet gebakken kippenpoten kun je ook twee dagen in de koelkast bewaren maar daarbij moet je goed opletten dat het vlees geen andere producten in de koelkast kan aanraken.
  • Dus goed afdekken, en altijd een bord onder de kippenpoten. Dat voorkomt dat vocht uit het vlees de hele koelkast kan besmetten met mogelijke bacteriën.
  • In de vriezer kun je kip drie maanden goed houden.